hostingdreams hosting provider

HostingDreams Review

Hostingdreams reviewHostingdreams.nl is de website van Dreamworks Internet Services uit Barendrecht, zij bieden via deze site hosting pakketten, reseller pakketten en VPS pakketten aan. Zij profileren zich met een scherpe prijs maar hebben onlangs hun goedkoopste hosting pakket verhoogt van €1,- naar €2,- per maand. Op de homepage staat overigens nog vanaf één euro wat een beetje misleidend is. Voor deze 2 euro krijg je 2,5 GB aan webruimte en 40 GB aan dataverkeer wat behoorlijk ruim is. De registratiekosten van het domein dat aan je hosting wordt gekoppeld is het eerste jaar gratis, daarna is de prijs per jaar en de prijs is dan afhankelijk van de extensie waarvoor je gekozen hebt. Voor een .nl domein betaal je dan €8,- per jaar. Verder is de service vrij compleet. Additionele kosten zijn er alleen voor een WHMCS licentie indien je voor reseller hosting kiest (€ 12,50 per maand), extra IP adres (€ 5,00 per maand) of een SSL Certificaat+ IP adres (€ 50,00 per jaar).

hostingdreams hosting provider

Hosting Uitbreiden

Wat opvalt aan de pakketten is dat ze alleen in grootte verschillen. Je krijgt meer webruimte en dataverkeer met exact dezelfde diensten. Ook de zogenaamd zakelijke pakketten krijgen niet meer dan enkel een uitbreiding van hun capaciteit. Dit lijkt voordelig voor starters, je hoeft immers niet voor van alles bij te betalen bij uitbreiding van je diensten. Voor wat hoort natuurlijk wat. Met 2 euro per maand zijn ze zeker niet goedkoopste maar ook zeker niet duur voor wat je ervoor terug krijgt.

Look & Feel

De website doet over het algemeen wat slordig aan. Als je dat als maat voor de serviceverlening zou nemen dan kan dat niet zo professioneel overkomen maar vergeet niet dat het hier om een eenmanszaak gaat en een hosting techneut is geen webdesigner of grafisch ontwerper. Service wordt 24×7 aangeboden wat een eenpitter natuurlijk kan kan leveren. Support gaat via de mail, maar er staat ook een telefoonnummer op de site wat mij wel betrouwbaar overkomt: 06-57990799. Er worden geen gebruikerservaringen gedeeld op de website zelf. Op de verschillende vergelijkingssites staan nog maar weinig vermeldingen.

  • Op ipsgids.nl review Hostingdreams geeft één ontevreden beoordelaar een nul uit vijf. Die klant verwachtte een gratis VPS wat natuurlijk erg onlogisch is om dat te verwachten. Het is dan ook erg onterecht dat deze hoster door deze ene klant zo´n slechte review score heeft. Mijn ervaringen zijn juist heel goed te noemen met dit bedrijf en daarom heb ik zelf nog even ene 5 sterren review toegevoegd want dat verdient dit hostingbedrijf.
  • Op webhosters.nl staan twee reviews, een zeer positief uit december 2014 en een zeer negatieve uit 2013 van dezelfde persoon die een negatieve review had achtergelaten op ispgids.nl Gezamenlijke score is daardoor slechts drie uit vijf sterren.

Conclusie:

Op de gemiddelde potentiële klant zal deze partij geen erg betrouwbare indruk maken. Uit eigen ervaring blijkt het tegenovergestelde. Enige minpunt uit eigen gedane speed tests is dat de hosting niet erg snel laad. De zakelijke hosting heb ik niet getest en kan ik niet beoordelen. De reseller en shared hosting is echter uitstekend geschikt voor een zzp´er, blogger of niche website. Verder krijg je hele goede service en erg goed werkende hosting voor de geboden prijzen. Nog nooit heb ik downtime ervaren en ben altijd goed en kundig te woord gestaan. Om zelf te beoordelen ga je naar de website.

  • HostingDreams Beoordeling
5

Similar Posts

Leave a Reply